Înlocuitor de ulei de ricin: 10 cele mai bune produse naturale pentru a înlocui uleiul de ricin

Lista mea de top zece înlocuitori de ulei de ricin! Consultați aceste 10 cele mai bune 10 produse naturale care pot înlocui uleiul de ricin. #4 și #8 sunt unele dintre preferatele mele!

Știți cu toții cât de mult sunt un fan al uleiului de ricin, nu? Deși iubesc uleiul de ricin, unii oameni preferă să folosească alternative în tratamentul lor holistic de sănătate sau în rutina de îngrijire a frumuseții. Iar acest lucru este total în regulă pentru mine!

Descoperă uleiul meu de ricin preferat aici

De fapt, astăzi aș vrea să vă vorbesc despre cele mai bune 10 produse naturale alternative pe care le puteți folosi în locul uleiului de ricin. Haideți să aflăm ce să folosim în loc de ulei de ricin!

Există multe uleiuri naturale. Dacă nu simțiți dragostea pentru uleiul de ricin, nu vă faceți griji! După acest articol, veți avea multe opțiuni de înlocuitori ai uleiului de ricin din care să alegeți. Unele pot fi mai eficiente sau optimizate pentru păr, piele sau altceva.

În acest articol, veți găsi o listă cu cei mai buni 10 înlocuitori de ulei de ricin, inclusiv favoriții mei! Dacă sunteți un obișnuit al Ghidului uleiului de ricin, probabil că veți recunoaște câteva dintre uleiurile naturale de aici. 😉

Cei mai buni înlocuitori de ulei de ricin

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos, nu există nicio îndoială că ați auzit deja de această tradiție de lungă durată. Uleiul de nucă de cocos provine din extracția prin presare la rece a unei nuci de cocos mature (uneori numită copra). Uleiul din nucă de cocos este unul dintre cele mai bogate în acid lauric, ceea ce face ca uleiul de nucă de cocos să fie atât de special.

Uleiul de cocos există de secole și este utilizat în mod obișnuit și pe scară largă, în special în locațiile tropicale.

ulei de ricin hidrogenat

Beneficiile uleiului de nucă de cocos sunt extrem de utile atât în scopuri de frumusețe, cât și de sănătate. Iată o scurtă trecere în revistă:

  • Uleiul de cocos are proprietăți bogate, antioxidante, ceea ce îl face produsul natural ideal pentru sănătatea pielii și a părului
  • Previne ridurile, pielea uscată, calmează iritațiile, toate acestea hrănind profund pielea
  • Aduce sănătate și strălucire părului, hrănind părul de la rădăcină până la vârfuri
  • Acidul lauric prezent în uleiul de nucă de cocos ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și a colesterolului
  • Este, de asemenea, un ulei alternativ uimitor care menține un sistem digestiv sănătos
  • S-a dovedit a fi foarte eficient în inversarea sau stoparea efectelor bolii Alzheimer
  • Ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar
  • Repara mai repede țesuturile deteriorate
  • Reduce stresul

Acestea sunt deja 8 motive incredibile pentru a alege uleiul de cocos ca înlocuitor al uleiului de ricin. Citiți comparația mea între uleiul de cocos și uleiul de ricin pentru a afla mai multe despre beneficiile impresionante ale uleiului de cocos. Asta îmi amintește că tocmai mi s-a terminat uleiul de cocos și trebuie să fac rost de unul cât mai repede!!!

Cum se folosește?

Există multe moduri de a folosi uleiul de cocos în locul uleiului de ricin. Puteți utiliza pentru a pregăti loțiunea de corp, serul de păr și ca suport pentru uleiurile esențiale.

Uleiul de jojoba

În mod diferit de uleiul de cocos sau chiar de uleiul de ricin, uleiul de jojoba nu este un ulei „all-around”, în așa fel încât să fie benefic atât pentru piele, cât și pentru păr în mod egal. Uleiul de jojoba, derivat din semințele de mărimea unei măsline din nuca brună care se găsește pe arbuștii argentinieni, este cunoscut în mod popular pentru compoziția sa unică și pentru proprietățile sale de hrănire a pielii.

Uleiul de jojoba și uleiul de ricin

Ca și în cazul altor uleiuri, este întotdeauna în interesul dumneavoastră să cumpărați uleiuri organice, virgine, presate la rece. Acest lucru garantează un proces de extracție de înaltă calitate care, practic, elimină tot ce este inutil și lasă înăuntru tot ce este bun, ceea ce este ceea ce ne dorim de la ulei, nu-i așa!”

Utilizez ulei de jojoba atunci când am pielea deosebit de uscată (deseori amestec jojoba și ulei de ricin).

Uleiul de jojoba este, de asemenea, excelent pentru:

  • Îngrijirea scalpului (de ex. mătreața)
  • Vindecarea și hrănirea pielii uscate și descuamate
  • Nutrirea și hidratarea pielii iritate
  • Protejarea pielii (protecție solară, variații climatice cald/ rece etc.)
  • Reducerea ridurilor și stimularea producției de colagen și sebum

Așa că, dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor al uleiului de ricin, dar care se concentrează în principal pe hrănirea pielii, atunci nu mai căutați: Alternativa dumneavoastră perfectă este uleiul de jojoba.

Cum se utilizează?

Puteți adăuga câteva picături de ulei de jojoba în șamponul dumneavoastră, deoarece este excelent pentru păr. Utilizarea sa topică este, de asemenea, benefică.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline merită cu siguranță un loc nu doar pe raftul din bucătărie, ci și în vanitatea dumneavoastră. Uleiul de măsline există de mii de ani, este consumat masiv și folosit în fiecare zi de milioane de oameni și este unul dintre cele mai populare uleiuri disponibile astăzi.

ulei de ricin și ulei de măsline

ulei de ricin și ulei de măsline

De ce este atât de popular? Ei bine, nu numai că uleiul de măsline este un super-aliment pentru a maximiza o dietă sănătoasă, dar are beneficii suplimentare remarcabile pentru sănătate și utilizări în lumea cosmetică.

Bogat în vitaminele A & E și antioxidanți, uleiul de măsline cu siguranță nu ne dezamăgește atunci când vine vorba de hidratarea, hrănirea și îmbunătățirea sănătății pielii și părului nostru. În plus, uleiul de măsline a fost remarcat pentru abilitățile sale multifuncționale.

Este incredibil pentru sănătatea dumneavoastră și a fost folosit chiar și în prevenirea cancerului. De asemenea, puteți folosi uleiul de măsline pentru a șterge obiectele de uz casnic! Spre deosebire de uleiul de ricin, uleiul de măsline depășește cu mult scopurile de sănătate și frumusețe.

Cum se utilizează?

Puteți combina două părți de ulei de măsline cu o parte de ulei esențial de levănțică și îl puteți aplica pe față. Este eficient în reducerea erupțiilor de acnee.

Descoperiți mai multe despre uleiul de măsline în articolul meu de aici.

Ulei de migdale

Unul dintre uleiurile mele preferate!!! Nu vorbesc suficient de mult despre uleiul de migdale pe aici, dar băieți, îl folosesc aproape zilnic. Uleiul de migdale a crescut pe mine (nu la propriu..) și mă trezesc aplicându-l pe față după fiecare duș. Este atât de hidratant, cu un parfum dulce.

amandier

Este incredibil de hidratant, ca și uleiul de ricin, dar are o aromă blândă și plăcută pe care o ador, spre deosebire de uleiul de ricin care este cam neutru. Nu numai că mă face să miros frumos, dar îmi netezește și îmi hidratează pielea fără să devină grasă sau prea grasă/lucioasă (doar nu exagerați).

Uleiul de migdale conține o mulțime de vitamine și minerale, cum ar fi zincul, calciul și magneziul, care toate contribuie la sănătatea părului și a pielii. Devine unul dintre cele mai bune 2-3 uleiuri ale mele, așa că poate va deveni și al tău!

Cum se utilizează?

Există multe moduri de a valorifica beneficiile uleiului de migdale. Îl puteți folosi ca demachiant, înmuind un tampon de vată și aplicându-l direct pe față. sau îl puteți amesteca cu ulei de lămâie pentru a vă face propriul produs de curățare facială.

Uleiul de argan

Uleiul de argan provine din sâmburii bogați de argan care se găsesc în fructele de la arborele de argan marocan. Uleiul de argan are o culoare gălbuie sau transparentă, cu un miros subtil. Apare adesea în micile preparate culinare și se crede că are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Reducerea colesterolului, arderea grăsimilor și prevenirea bolilor cardiovasculare sunt doar câteva exemple de beneficii pentru sănătate ale consumului de ulei de argan.

Substitut de ulei de ricin

Ce mai mult, uleiul de argan are multe beneficii cosmetice. Ce-i drept, nu vă face bine doar pe interior, ci și pe exterior! Uleiul de argan are rolul de a vă proteja pielea și de a vă vindeca de arsuri, de a hrăni părul și de a hidrata și revitaliza pielea.

Cum se utilizează?

Uleiul de argan este hidratant și hrănitor pentru fața dumneavoastră. Pur și simplu aplicați-l direct pe piele, deoarece acest ulei este eficient în hrănirea pielii, tratarea acneei și desfundarea porilor.

Avocado Oil

MMM, îmi place avocado! Totuși, avocado nu este doar pentru a face un guacamole uimitor! Într-adevăr, avocado este uimitor atât pentru sănătate, cât și pentru corpul tău. După cum probabil știți, avocado este plin de omega 9. În plus, la fel ca și uleiul de ricin, uleiul de avocado are multă, multă vitamina E. Așa că inima dvs. primește un tratament bun prin consumul de avocado, iar părul și pielea dvs. beneficiază de aplicarea uleiului de avocado!

Cestul de fructe cu ulei de ricin și ulei de avocado

Acum vreau nachos, cine e cu mine? Lăsând glumele la o parte, uleiul de avocado este o alegere uimitoare dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor al uleiului de ricin.

Cum se utilizează?

Utilizarea uleiului de avocado constituie un excelent ulei natural hidratant facial. Îl puteți prepara amestecând două linguri de ulei de avocado, o lingură de ulei esențial de trandafir și două linguri de ulei de tamanu.

Ulei de semințe negre

Știați că: Uleiul de semințe negre se extrage din chimenul negru! Spre deosebire de majoritatea alternativelor de pe această pagină, uleiul din semințe negre are un miros puternic, o culoare maro-portocalie închisă și o textură groasă, cremoasă.

Uleiul din semințe negre este atât de îngrijit pentru că este unul dintre singurele uleiuri care conține în mod natural ulei esențial. Foarte bogat în vitamina F și acid linoleic, uleiul din semințe negre face minuni. Proprietățile sale sunt antifungice, antiinflamatorii, antiseptice și funcționează ca un puternic imunostimulator.

Pielușa ta se bucură de aceste proprietăți, care ajută împotriva unor afecțiuni ale pielii precum acneea și eczema. În ceea ce privește părul dumneavoastră, uleiul din semințe negre vă va ajuta să tratați mătreața, hrănind în profunzime părul uscat și fragil de la rădăcină până la vârfuri.

Când este ingerat, uleiul din semințe negre ajută la întărirea sistemului imunitar. Aplicat local, uleiul din semințe negre ajută la ameliorarea durerilor articulare. Vedeți? Ți-am spus că uleiul din semințe negre este uimitor!

Cum se utilizează?

Ul uleiul din semințe negre este un produs excelent pentru a vă hrăni părul și a-l face fără mătreață, puternic și sănătos. Tot ce trebuie să faci este să amesteci părți egale de ulei de semințe negre și miere și să aplici pe părul tău.

Unt de Shea

Untul de Shea este, sincer, alternativa mea la uleiul de ricin, chiar dacă untul de Shea nu este un ulei, în sine! Mult mai cremos și mai fin, untul de Shea este atât de ușor de întins pe corp pentru o piele imediat moale și mătăsoasă. Cu aroma sa subtilă și totuși delicioasă de nucă, îmi place să îl aplic imediat după ce ies de la duș!

ulei de ricin și unt de shea

Puteți obține unt de Shea organic, crud și nerafinat pentru un preț adesea mai mic decât majoritatea uleiurilor organice și nerafinate, ceea ce face din untul de Shea cel mai bun prieten al portofelului dumneavoastră!

Pentru păr sau piele, untul de Shea este benefic în atât de multe feluri. Fie pentru a hrăni, a hidrata, a proteja, a revitaliza, a înmuia sau a stimula, untul de Shea vă acoperă. Vedeți rețeta mea de ulei de ricin și unt de Shea aici.

Cum se folosește?

Puteți folosi untul de shea ca împachetare pentru față și îl puteți aplica direct pe piele.

Uleiul de cânepă

Uleiul de cânepă, mai puțin cunoscut decât alte uleiuri populare, își face loc, de asemenea, pe lista celor mai bune 10 produse naturale pentru părul și pielea dumneavoastră. Uleiul de cânepă este uleiul extras din semințele de canabis. Are o culoare verde distinctă, cu un miros lemnos, de iarbă proaspăt tăiată.

ulei de cânepă

Este un ulei care poate părea timid la început, dar nu vă lăsați păcălit. Uleiul de cânepă este bogat în multe vitamine esențiale și benefice, inclusiv vitaminele C, D, E și B1, B2 și B3. Compoziția sa include, de asemenea, acizi grași omega 3 și 6, precum și acid linolenic! Uf!

Uleiul de cânepă pătrunde rapid și se absoarbe în piele, optimizând hidratarea și catifelarea. Cu toate calitățile sale benefice atât pentru piele, cât și pentru păr, nu e de mirare că uleiul de cânepă își face loc în clubul uleiurilor populare!

Cum se utilizează?

Aplicarea locală a uleiului de cânepă este recomandată pentru tratarea problemelor comune ale pielii. Puteți, de asemenea, să amestecați o pătrime de ceașcă de ulei de cânepă cu două linguri de ulei de nucă de cocos și să-l aplicați pe piele.

Miere de manuka

Ați mai auzit până acum de mierea de manuka? Este o miere care este incredibil de gustoasă în momentul în care este aplicată. Ingredientul secret, Methylglyoxal, este cel care conferă mierii de manuka puterile sale uimitoare de vindecare. Mierea de manuka provine din Noua Zeelandă și este produsă în condiții foarte specifice. Practic, este o miere super-benefică, atât de benefică pentru sănătatea (și frumusețea) dumneavoastră, încât merită cu siguranță investiția!

Miere de manuka înlocuitor de ulei de ricin

Puteți folosi mierea de manuka în atât de multe moduri!

  • Ca mască/spălare a feței, deoarece mierea de manuka este extrem de eficientă în tratarea acneei
  • Pentru tratarea cicatricilor de acnee, rănilor, crustelor, cicatricilor normale, vânătăilor, etc.
  • Pentru prevenirea și reducerea ridurilor
  • Pentru a ajuta la tratarea ulcerului gastric
  • Pentru calmarea arsurilor și tăieturilor
  • Pentru iritații/condiții ale pielii, cum ar fi eczema
  • și multe altele 🙂

Substitut al uleiului de ricin | miere de manuka
Click pentru a vedea pe Amazon!

Utilizez mierea de manuka mai mult pentru sănătatea și pielea mea. Din fericire, nu am cicatrici de acnee, dar uneori am dureri mari de stomac din cauza herniei mele ombilicale. Mierea de manuka poate fi, de asemenea, ingerată în atât de multe moduri delicioase, dar eu o savurez pe a mea cu pâine prăjită cu unt sau în iaurt grecesc… Nommm!

Cum se folosește?

Utilizați mierea de manuka ca o spălare a feței pentru a vă hrăni pielea în profunzime. Este, de asemenea, eficientă în vindecarea rănilor.

Gânduri finale: 10 cele mai bune alternative la uleiul de ricin

Yay, ați ajuns la linia de sosire! Vă mulțumim foarte mult pentru că ați citit. Sper că ați reușit să găsiți un înlocuitor al uleiului de ricin care să funcționeze pentru dumneavoastră!

Deși (după cum știți) sunt un fanatic al uleiului de ricin, îmi place să îl schimb (sau doar să îl amestec) cu aceste alternative naturale. Fiecare dintre ele are pur și simplu proprietățile lor unice pe care le iubesc.

Sunt sigură că oricare dintre ele veți alege până la urmă vă va aduce multă catifelare și fericire părului, pielii sau sănătății în general! 🙂

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.