Náhrada ricinového oleje: 10 nejlepších přírodních produktů, které nahrazují ricinový olej

Můj seznam deseti nejlepších náhrad ricinového oleje! Podívejte se na těchto 10 nejlepších přírodních produktů, které mohou nahradit ricinový olej. #Číslo 4 a 8 patří k mým nejoblíbenějším!

Všichni víte, jak moc jsem fanouškem ricinového oleje, že? I když ricinový olej miluji, někteří lidé dávají při své celostní léčbě nebo péči o krásu přednost alternativám. A to mi naprosto vyhovuje!

Objevte můj oblíbený ricinový olej zde

Ve skutečnosti bych dnes ráda mluvila o 10 nejlepších alternativních přírodních produktech, které můžete používat místo ricinového oleje. Pojďme zjistit, co používat místo ricinového oleje!

Existuje mnoho přírodních olejů. Pokud necítíte lásku k ricinovému oleji, nezoufejte! Po tomto článku budete mít na výběr z mnoha možností náhrad ricinového oleje. Některé mohou být účinnější nebo optimalizované pro vlasy, pleť nebo jiné.

V tomto článku najdete seznam 10 nejlepších náhražek ricinového oleje, včetně mých oblíbených! Pokud jste pravidelnými čtenáři Průvodce ricinovým olejem, pravděpodobně zde několik přírodních olejů poznáte. 😉

Nejlepší náhražky ricinového oleje

Kokosový olej

Kokosový olej, o této dlouholeté tradici jste již nepochybně slyšeli. Kokosový olej pochází z extrakce za studena lisovaného zralého kokosového ořechu (někdy nazývaného kopra). Olej z kokosových ořechů je jedním z nejbohatších na kyselinu laurovou, díky níž je kokosový olej tak výjimečný.

Kokosový olej je znám již po staletí a je běžně a hojně používán, zejména v tropických lokalitách.

hydrogenovaný ricinový olej

Přínosy kokosového oleje jsou velmi užitečné jak pro kosmetické, tak pro zdravotní účely. Zde je jejich stručný přehled:

  • Kokosový olej má bohaté antioxidační vlastnosti, díky nimž je ideálním přírodním produktem pro zdraví pleti a vlasů
  • Předchází vzniku vrásek, suché pleti, zklidňuje podráždění, a to vše díky hluboké výživě pleti
  • Přináší vlasům zdraví a lesk, vyživuje vlasy od kořínků až po konečky
  • Kyselina laurová obsažená v kokosovém oleji pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi a cholesterolu
  • Je to také úžasný alternativní olej, který udržuje zdravý trávicí systém
  • Prokázal, že je velmi účinný při zvrácení nebo zastavení účinků Alzheimerovy choroby
  • Pomáhá zlepšovat imunitní systém
  • Rychleji obnovuje poškozené tkáně
  • Snižuje stres

To už je 8 neuvěřitelných důvodů, proč si vybrat kokosový olej jako náhradu ricinového oleje. Přečtěte si mé srovnání kokosového a ricinového oleje a dozvíte se více o úžasných výhodách kokosového oleje. To mi připomíná, že mi právě došel kokosový olej a musím si co nejdříve nějaký sehnat!!!

Jak používat?

Je mnoho způsobů, jak používat kokosový olej místo ricinového oleje. Můžete ho využít k přípravě tělového mléka, vlasového séra a jako nosič pro esenciální oleje.

Jojobový olej

Na rozdíl od kokosového oleje nebo dokonce ricinového oleje není jojobový olej „všestranný“ olej, takže prospívá stejně pokožce i vlasům. Jojobový olej, získávaný ze semen hnědého ořechu velikosti olivy, který se vyskytuje na argentinských keřích, je populárně známý pro své jedinečné složení a vyživující vlastnosti pro pokožku.

Jojobový a ricinový olej

Stejně jako u jiných olejů je vždy ve vašem nejlepším zájmu kupovat organické, panenské oleje lisované za studena. To zaručuje kvalitní proces extrakce, který v podstatě odstraní vše nepotřebné a ponechá vše dobré, což je to, co od oleje chceme, že?“

Jojobový olej používám, když mám obzvlášť suchou pokožku (často míchám jojobový a ricinový olej).

Jojobový olej je také skvělý pro:

  • Péči o pokožku hlavy (tj. pro péči o vlasy). lupy)
  • Hojení a výživa suché, šupinaté pokožky
  • Výživa a hydratace podrážděné pokožky
  • Ochrana pokožky (ochrana před slunečním zářením, střídání horkého a studeného klimatu atd.)
  • Redukce vrásek a stimulace tvorby kolagenu a kožního mazu

Pokud tedy hledáte náhradu ricinového oleje, ale takovou, která se zaměřuje především na výživu pokožky, pak už nehledejte:

Jak používat?

Pár kapek jojobového oleje můžete přidat do šamponu, protože je výborný na vlasy. Prospěšné je i jeho lokální použití.

Olivový olej

Olivový olej si rozhodně zaslouží místo nejen na kuchyňské poličce, ale i ve vaší toaletní skříňce. Olivový olej existuje již tisíce let, každý den ho masivně konzumují a používají miliony lidí a je jedním z nejoblíbenějších olejů současnosti.

kastový a olivový olej

kastový a olivový olej

Proč je tak oblíbený? Inu, olivový olej je nejen superpotravinou pro maximálně zdravou stravu, ale má i další pozoruhodné zdravotní účinky a využití ve světě kosmetiky.

Bohatý na vitaminy A &E a antioxidanty, olivový olej nás rozhodně nezklame, pokud jde o hydrataci, výživu a zlepšení zdraví naší pokožky a vlasů. Olivový olej je navíc známý svými víceúčelovými schopnostmi.

Je neuvěřitelně prospěšný pro vaše zdraví a dokonce se používá při prevenci rakoviny. Olivový olej můžete použít i k utírání předmětů v domácnosti! Na rozdíl od ricinového oleje olivový olej zdaleka neslouží jen ke zdravotním a kosmetickým účelům.

Jak používat?

Dva díly olivového oleje můžete smíchat s jedním dílem levandulového esenciálního oleje a nanést na obličej. Je účinný při redukci výskytu akné.

Další informace o olivovém oleji najdete v mém článku zde.

Mandlový olej

Jeden z mých nejoblíbenějších olejů!!! O mandlovém oleji tu mluvím málo, ale lidi, používám ho skoro každý den. Mandlový olej mi přirostl k srdci (ne doslova..) a přistihla jsem se, že si ho nanáším na obličej po každé sprše. Je tak hydratační a sladce voní.

amandier

Je neuvěřitelně hydratační, stejně jako ricinový olej, ale má jemnou a příjemnou vůni, kterou miluju, na rozdíl od ricinového oleje, který je takový neutrální. Nejenže mi krásně voní, ale také vyhlazuje a hydratuje pokožku, aniž by byla mastná nebo příliš mastná/lesklá (jen to nepřehánět).

Mandlový olej obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, například zinek, vápník a hořčík, které přispívají ke zdravým vlasům a pokožce. Stává se jedním z mých 2-3 nejoblíbenějších olejů, tak se možná stane i vaším!

Jak používat?

Existuje mnoho způsobů, jak využít výhod mandlového oleje. Můžete ho použít jako odličovač namočením vatového tamponu a nanesením přímo na obličej. nebo ho smíchejte s citronovým olejem a vyrobte si vlastní čisticí prostředek na obličej.

Arganový olej

Arganový olej pochází z jader bohatých na arganové plody z marockého arganovníku. Arganový olej má nažloutlou nebo průhlednou barvu a jemnou vůni. Často se objevuje v drobných kulinářských pokrmech a věří se, že má spoustu zdraví prospěšných účinků. Snižování hladiny cholesterolu, spalování tuků a prevence kardiovaskulárních onemocnění jsou jen některé příklady zdravotních výhod konzumace arganového oleje.

náhrada kaštanového oleje

Arganový olej má navíc mnoho kosmetických výhod. Je to tak, prospívá vám nejen uvnitř, ale i navenek! Arganový olej funguje jako ochrana pokožky a hojení popálenin, vyživuje vlasy a hydratuje a revitalizuje pleť.

Jak používat?

Arganový olej hydratuje a vyživuje obličej. Stačí ho nanést přímo na pleť, protože tento olej účinně vyživuje pleť, léčí akné a uvolňuje póry.

Avocadový olej

MMM, miluju avokádo! Avokádo však není jen na výrobu úžasného guacamole! Avokádo je skutečně úžasné pro vaše zdraví i tělo. Jak možná víte, avokádo je plné omega 9. Navíc stejně jako ricinový olej má avokádový olej spoustu a spoustu vitaminu E. Takže vašemu srdci konzumace avokáda prospívá a vašim vlasům a pleti prospívá aplikace avokádového oleje!“

košík s ovocem z ricinového a avokádového oleje

Teď mám chuť na nachos, kdo se mnou? Žerty stranou, avokádový olej je úžasnou volbou, pokud hledáte náhradu ricinového oleje.

Jak používat?

Avocado oil makes up for an excellent natural facial oil moisturizer. Připravíte si ho smícháním dvou polévkových lžic avokádového oleje, jedné polévkové lžíce růžového esenciálního oleje a dvou polévkových lžic tamanu oleje.

Olej z černých semínek

Víte, že: Olej z černých semínek se získává z černého kmínu! Na rozdíl od většiny alternativ na této stránce má olej z černých semínek silnou vůni, tmavě oranžovohnědou barvu a hustou, krémovou strukturu.

Olej z černých semínek je tak čistý, protože je to jeden z mála olejů, který přirozeně obsahuje esenciální olej. Olej z černých semínek je velmi bohatý na vitamin F a kyselinu linolovou a dokáže zázraky. Jeho vlastnosti jsou protiplísňové, protizánětlivé, antiseptické a působí jako silný imunostimulátor.

Vaše pokožka si tyto vlastnosti, které pomáhají proti kožním onemocněním, jako je akné a ekzémy, vychutná. Co se týče vašich vlasů, olej z černých semínek pomůže při léčbě lupů tím, že hloubkově vyživuje suché a lámavé vlasy od kořínků až po konečky.

Při požití olej z černých semínek pomáhá posilovat váš imunitní systém. Při lokální aplikaci pomáhá olej z černých semen zmírňovat bolesti kloubů. Vidíte? Říkal jsem vám, že olej z černých semínek je úžasný!

Jak používat?

Olej z černých semínek je skvělý přípravek, který vyživuje vaše vlasy a činí je bez lupů, silné a zdravé. Stačí smíchat stejný díl oleje z černých semínek a medu a nanést na vlasy.

Bambucké máslo

Bambucké máslo je upřímně řečeno moje alternativa ricinového oleje, i když bambucké máslo není olej jako takový! Je mnohem krémovější a hladší, bambucké máslo si snadno rozetřete po těle a získáte okamžitě jemnou a hedvábnou pokožku. Díky jeho jemné, ale přesto voňavé oříškové chuti ho ráda nanáším hned poté, co vyskočím ze sprchy!

kastový olej a bambucké máslo

Bambucké máslo v organickém, surovém a nerafinovaném stavu seženete často levněji než většinu organických nerafinovaných olejů, což z bambuckého másla dělá nejlepšího přítele vaší peněženky!

Pro vlasy nebo pokožku je bambucké máslo prospěšné v mnoha ohledech. Ať už se jedná o výživu, hydrataci, ochranu, revitalizaci, zjemnění nebo stimulaci, bambucké máslo se o vás postará. Podívejte se na můj recept s ricinovým olejem a bambuckým máslem zde.

Jak používat?

Bambucké máslo můžete používat jako zábal na obličej a nanášet ho přímo na pokožku.

Konopný olej

Konopný olej, méně známý než jiné populární oleje, se také dostal na seznam 10 nejlepších přírodních produktů pro vaše vlasy a pokožku. Konopný olej je olej získaný ze semen konopí. Má výraznou zelenou barvu a dřevitou vůni čerstvě posečené trávy.

konopný olej

Jedná se o olej, který může na první pohled působit plaše, ale nenechte se zmást. Konopný olej je bohatý na mnoho důležitých a prospěšných vitaminů, včetně vitaminů C, D, E a B1, B2 a B3. Jeho složení zahrnuje také omega 3 a 6 mastné kyseliny a kyselinu linolenovou! Uf!

Konopný olej rychle proniká a vsakuje se do pokožky, čímž optimalizuje její hydrataci a hebkost. Díky všem jeho blahodárným vlastnostem pro pokožku i vlasy není divu, že se konopný olej dostává do klubu oblíbených olejů!

Jak používat?

Místní aplikace konopného oleje se doporučuje k léčbě běžných kožních problémů. Můžete také smíchat čtvrtinu šálku konopného oleje se dvěma lžícemi kokosového oleje a nanést na pokožku.

Manukový med

Slyšeli jste už někdy o manukovém medu? Je to med, který je při aplikaci neuvěřitelně chutný. Tajná složka, metylglyoxal, je to, co dává manuka medu jeho úžasné léčivé schopnosti. Manukový med pochází z Nového Zélandu a vyrábí se za velmi specifických podmínek. V podstatě se jedná o superprospěšný med, který je tak prospěšný pro vaše zdraví (a krásu), že se rozhodně vyplatí do něj investovat!“

manuka med náhražka ricinového oleje

Manukový med můžete použít na tolik způsobů!

  • Jako pleťovou masku/masku na obličej, protože manuka med je mimořádně účinný při léčbě akné
  • K léčbě jizev po akné, ran, strupů, běžných jizev, modřin atd.
  • Pro prevenci a redukci vrásek
  • Pro pomoc při léčbě žaludečních vředů
  • Pro zklidnění popálenin a řezných ran
  • Při podráždění/podráždění pokožky, jako jsou ekzémy
  • a mnoho dalšího 🙂

náhrada kaštanového oleje | manuka med
Klikněte pro zobrazení na Amazonu!

Manukový med používám spíše pro své zdraví a pleť. Jizvy po akné naštěstí nemám, ale občas mě ošklivě bolí břicho z pupeční kýly. Manukový med lze také požívat na mnoho chutných způsobů, ale já si ten svůj vychutnávám s topinkami s máslem nebo v řeckém jogurtu… Nommm!

Jak používat?

Používejte manukový med jako pleťovou vodu, která hloubkově vyživuje vaši pleť. Je také účinný při hojení ran.

Závěrečné myšlenky: 10 nejlepších alternativ ricinového oleje

Už jste se dostali do cíle! Moc děkujeme za přečtení. Doufám, že se vám podařilo najít náhradu ricinového oleje, která vám vyhovuje!

Ačkoli (jak víte) jsem fanatik do ricinového oleje, ráda ho obměňuji (nebo jen míchám) s těmito přírodními alternativami. Každá z nich má prostě své jedinečné vlastnosti, které miluji.

Jsem si jistá, že ať už si nakonec vyberete kteroukoli, přinese vám spoustu hebkosti a štěstí pro vaše vlasy, pokožku nebo zdraví obecně! 🙂

.

Leave a Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.